Andy Lecompte

Celebrities als Nicole Richie en Megan Fox zijn helemaal fan van de kwaliteiten van hair artist Andy Lecompte. Madonna nam de hair stylist zelfs mee op tour. Dat is niet raar, want Andy heeft veel ervaring in Hollywood, en nog meer ervaring in kapsalons. Op zijn twaalfde begon hij met werken in de kapsalon van zijn zus. Hij nam de telefoon aan en maakte schoon, maar dat maakte hem niet uit: hij was razend enthousiast over het kappersvak. Op zijn 15de begon hij met photoshoots en op zijn 16de begon hij met een opleiding. Toen hij amper 18 jaar was, werkte de jonge Andy in een van de meeste prestigieuze salons in Los Angeles, Privé. Vanaf dan gaat het alleen maar beter met de hair artist.

Celebrities

Omdat hij als jong broekie in een top salon werkt, trekt dat al snel de aandacht. Het duur niet lang voordat de celebrities in de rij staan om hun lokken door Lecompte te laten aanpakken. Zijn clientèle bestaat onder andere uit Katie Holmes, Demi Moore, Penelope Cruz en Fergie. Een look waar hij erg trots op is, is de look van Penelope Cruz toen ze haar oscar voor Vicky Christina Barcelona in ontvangst nam: een klassieke look á la Audrey Hepburn. Ook Madonna in het magazine W is een van Andy's favorieten: een ultra glamoureuze look in de stijl van Marilyn Monroe.

Andy's tips

  1. De sleutel tot mooi haar is gezond haar. Zorg dus voor goede bescherming. Bescherm het tegen de zon in de zomer, bijvoorbeeld met een zonnespray of een hoedje. Bescherm het haar ook tegen de hitte van je tools zoals de stijltang en de föhn.
  2. Volg niet blindelings de laatste trends. Sommige haartrends werken misschien niet voor jouw haarstructuur, gezichtsvorm, huidskleur of oogkleur. Laat je dus altijd adviseren door een hair artist zodat je een kapsel krijgt dat bij je past.
  3. Ga je haar niet over-stylen. Te veel styling kan vaak een minder mooi effect hebben dan de effortless look waar je bijna geen tijd in steekt.

Andy's lifesavers

Droogshampoo Conditioner/masker Mousse