Gekleurd haar voor de zomer

In de zomer komen we niet meer weg met een saaie hairdo. De lente en zomer is juist het moment om je haarkleur op te frissen na de winter. Winter en zomer kleuren zijn namelijk behoorlijk verschillend. Waar je in december nog goed wegkomt met een kersenrode kleur, gaat het in de zomer juist richting de warme kleuren. Daarnaast kun je op verschillende manieren de aandacht vestigen op je nieuwe gekleurde coupe. Wij lopen de belangrijkste kleurtrends met je door.

Accentueren

Met make-up kun je de sterke features in je gezicht accentueren, maar ook in het haar kan gebruik worden gemaakt van accenten. Hiermee bedoelen we niet dat je je hele haar dient te voorzien van lichte plukjes. Dat is namelijk iets van tien jaar geleden. Je kunt ook een gedeelte van je haar highlighten zodat dit meer opvalt. Heb je bijvoorbeeld een mooie strakke boblijn? Dan kun je het onderste gedeelte van het haar in een iets lichtere kleur verven om de boblijn te benadrukken. Of heb je een fringe (pony) of een lok? Ook deze kan in een accentkleur geverfd worden zodat daar de aandacht op wordt gevestigd. Laat dit wel door een professionele hair artist doen, want het is niet de bedoeling dat het kleurverschil te groot wordt.

Knalkleur

Aankomende zomer mogen de knalkleuren weer! Dit betekent niet dat de warmere tinten niet meer oké zijn, integendeel. Maar wil je eens iets anders en neig je bijvoorbeeld naar een koper kleur, kies dan ook een échte felle koperkleur. Mocht je in je look nog het een en ander willen highlighten, ga dan voor een tint die in de buurt ligt van de basiskleur. Geen ultra blonde highlights in een donkerbruine coupe dus.

Je eigen haarkleur

Wat ook een echte trend gaat worden in de zomer is de verbeterde versie van de eigen haarkleur. Ben je een brunette? Kies dan voor een warme bruintint die mooi aansluit bij de kleur van je ogen en huid. Ben je een blondine? Ga dan voor een natuurlijke blonde kleur in plaats van platina blonde lokken. Ook hier kan een hair artist je goed in adviseren. Hij kan je originele kleur achterhalen en hier een geüpdate versie van aanbrengen. Je eigen haarkleur was nog nooit zo mooi.

Koop online haarverf met kleuradvies

WECOLOUR haarverf