Haartrends voor kort haar

Kort haar is een altijd durende trend bij vrouwen. Hoewel de generatie twintigers er meestal nog niet aan wil, komt daar nu verandering in. Steeds meer celebrities kortwieken hun haar tot een extreem kort kapsel. Een goed voorbeeld is Emma Watson. Toen ze klaar was met het filmen van de hit films Harry Potter, wilde ze loskomen van het Hermione Granger. Het resultaat was een boyish korte coupe die haar absoluut geweldig stond. Een meer recent voorbeeld is Oscar winnares Jennifer Lawrence. Zij verraste de hele wereld door plotseling met een korte coupe op de rode loper te verschijnen. Classy en sexy tegelijk, zo kunnen we de coupe het beste omschrijven.

Pixie cut

Één van de trends die nooit weg zal gaan is de pixie cut. Dit korte kapsel is nog net lang genoeg om  mee te variëren. Een zijscheiding, messy of strak naar achter? Het kan allemaal. De ultrakorte pixie is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar de variatie mogelijkheden zijn hier wel een stuk minder. Wil je een vlotter kapsel? Kies dan voor de wilde variant van de pixie, namelijk de pixie met pony. Deze kan dan nonchalant gestyled worden met de juiste stylingproducten.

De bob

Hou je van kort, maar niet té kort? Dan is de bob een perfecte optie. De bob valt meestal tot net boven de schouders of hoger, en er kan flink mee geknutseld worden. Een messy bob doet het altijd goed voor een nonchalante look. De strak gestylde bob is ook erg trendy, maar dan is het wel van belang dat deze ook helemaal stijl en glad is. Rare plukjes die de verkeerde kant op staan zijn uit den boze. Gebruik dus voldoende haarproducten om je look glad te maken.

De opgeschoren look

Voor de mensen met lef: Jessie J. ging voor de complete afgeschoren variant. Mocht je toch liever wat meer haar laten staan, kies dan voor de Miley Cyrus look. Door alleen de zijkanten weg te scheren blijft er dan een soort mohawk over. Deze kun je op verschillende manieren stylen: nonchalant, strak naar achter of juist opzij. Zo kun je dus zelf kiezen hoe edgy je je look maakt.