Haartrends voor lang haar

Het fijne aan lang haar is dat je talloze mogelijkheden hebt qua kapsels. Wil je het opsteken? Dat kan. Een halve updo? Geen probleem. Wil je liever je lange lokken laten wapperen in de wind? Prima plan. Kortom: lang haar staat bol van de opties. Het nadeel is dat het meestal wel wat meer werk vereist dan kort haar. De haartrends van aankomend jaar zijn weer ontzettend stylish en mooi, en wij nemen de laatste trends graag met je door.

Fringe

Jawel, de pony, oftewel fringe, zal altijd populair blijven. Lang haar met een pony zorgt voor een jonge look. Waar men eerst de voorkeur gaf aan de strak afgeknipte pony kun je nu beter kiezen voor een speels geknipte pony. Deze vereist ook minder werk dan de strak gestyled variant, dus dat is mooi meegenomen. Combineer deze met een middenscheiding. De afgelopen jaren is de zijscheiding populairder geworden, maar nu begint de midden-variant weer aan een opmars.

Laagjes, laagjes, laagjes

Je coupe op één lengte knippen? Dat kan, maar ga liever voor laagjes. Layers zorgen namelijk voor dynamiek en dat staat garant voor een levendige coupe. Door lichte golven of krullen in het haar aan te brengen, zorg je voor nóg meer vivre, en als je dit combineert met een mooi kleurtje dan ben jij helemaal trendy!

Vlechten in alle soorten en maten

Of je nu kiest voor ingevlochten haar in combinatie met een updo, of juist een chunky visgraatvlecht: met een vlecht met je absoluut modieus. Er zijn talloze varianten te bedenken en niets is te gek. Het enige dat je moet vermijden is de half ingevlochten coupe met los haar: dit is té jaren '90. De sidebraid is echter wél een mogelijkheid met los haar.