TIP: Met een foto naar de kapper

Het komt regelmatig voor: je gaat met een foto van een celebrity met fantastisch haar naar de kapper en je komt terug met iets dat er in de verste verte niet op lijkt. Hoe kan dat toch? Die teleurstelling gaan we je in de toekomst besparen met onze tips. Er zijn namelijk enkele dingen waar je op moet letten voordat je met je foto naar de kapper stapt.

Stylen of knippen?

Heb je een mooie foto van Doutzen Kroes uitgekozen waar ze prachtige lange manen heeft die subtiel in de krul zitten? Mooi! Wil jij hetzelfde? Vergeet het maar. 90% van het kapsel op de foto heeft namelijk met het stylen te maken. Eenzelfde kapsel kan namelijk compleet anders vallen door middel van het stijlen of krullen van het haar. Ook het gebruik van haarlak, glansspray en haar accessoires heeft invloed op het kapsel. Hair artists zijn er vaak úren mee bezig voordat de celeb op de foto kan of de rode loper betreedt. Kijk dus erg secuur naar het kapsel dat je graag wilt hebben: heeft het met knippen of styling te maken?

Photoshop

Misschien overbodig om te vertellen, want iedereen weet wel dat foto's van celebs flink gephotoshopt worden. Het haar wordt net wat voller, glanzender, krullender, mooier, langer en ga zo maar door. Ook de kleur zal sprankelender en mooier zijn dan in het echt. Dit geeft je dus een behoorlijk vertekend beeld van de werkelijkheid.

Extensions

Veel kapsels die je tegenkomt op internet bevatten extensions, zelfs de kortere kapsels! Staar je dus niet blind op de prachtige kapsels, maar kijk meteen naar je eigen haar en probeer in te schatten of zoiets mogelijk is. Daarnaast heeft de haarstructuur er ook veel mee te maken. Sommige mensen hebben nu eenmaal pluizig haar en andere mensen hebben juist erg dun haar. Dat ga je met een knipbeurt niet magisch oplossen.

Als je de bovenstaande tips in acht neemt bij het kiezen van een kapsel, zul je waarschijnlijk niet meer teleurgesteld worden in een kapsel.

Bekijk de mogelijkheden van hairextensions